Ima li svjetla na kraju tunela? Utakmica Boltona odgođena, igrači ne žele igrati

EFL prisiljen reagovati

Ima li svjetla na kraju tunela? Utakmica Boltona odgođena, igrači ne žele igrati

Teme:

Iako se činilo da će se situacija u nekadašnjem engleskom premierligašu Boltonu popraviti, klub je naišao na nove probleme.

Naime, utakmica koju je Bolton danas trebao igrati u okviru Championshipa je odgođena, jer Wanderersi još uvijek nisu uspjeli isplatiti plate svojim igračima i osoblju.

Bolton uskoro treba preći u ruke novog vlasnika, Laurencea Bassinija. Vjeruje se da je Bassini dogovorio kupovinu kluba, pa se samo čeka zeleno svjetlo EFL-a (English Football League) da se preuzimanje ozvaniči.

U klubu su vjerovali da će zbog toga dobiti finansijska sredstva potrebna da se izmire dugovanja prema igračima i članovima stručnog štaba.

To se, međutim, još nije desilo, pa je EFL bio prisiljen na drastičan potez.

"EFL je prisiljen odgoditi utakmicu Boltona što je rezultat razočaravajućeg razvoja situacije. Klub će biti proglašen krivim zbog nepoštivanja ugovora, te će biti upućen Nezavisnoj disciplinskoj komisiji. EFL će sada odlučivati da li će se utakmica uopšte igrati ili ne", poručeno je iz EFL-a.

Igrači Boltona su još ranije poručili da neće igrati dok im se ne isplate plate koje im je klub dužan. Kako plate za mart još uvijek nisu iplaćene igračima, današnji duel Boltona i Brenforda je odgođen.

Ostaje da se vidi kako će se razvijati situacija u Boltonu, a ono što je sigurno jeste da se Wanderersi opraštaju od Championshipa i sele u Ligu 1 jer su u 44 kola drugog ranga engleskog fudbala skupili tek 32 boda i nalaze se na pretposljednjem mjestu tabele bez šansi za opstanak.

Bolton je posljednji put igrao Premier ligu 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi