Imad Rondić pred potpisom za novi klub

Stigao na probu

Imad Rondić pred potpisom za novi klub

A. Čaušević

Svojevremeno najbolji strijelac juniorske Premijer lige BiH Imad Rondić bi uskoro trebao promijeniti klub. 

Naime, ovaj 20-godišnjak je stigao na probu u Slovačko, ekipu koja je prošlu sezonu češke lige završila na 11. mjestu.

Talentovani ofanzivac će provesti dvije do tri sedmice priprema za Slovačkim nakon čega će trener Martin Svědík odlučiti da li mu je potreban ili ne.

Rondić je u Češkoj od januara 2018. godine kada je potpsao za Slaviju iz Praga, a u BiH je bio član omladinskih selekcija Olimpika, Mladosti i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Prvi dio prošle sezone bio je posuđen drugoligašu Viktorija Žižkov gdje je na 10 mečeva zabio dva gola, a proljetos je igrao u češkoj ligi za juniore uz tri postignuta gola.

Ukoliko zadovolji Rondić bi svlačionicu trebao dijeliti sa Harisom Harbom, bh. internacionalcem koji je član Slovačko od februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi