"Imali smo 75 posto posjed lopte, šta vam to govori?

Guardiola nakon pobjede

"Imali smo 75 posto posjed lopte, šta vam to govori?

E. Škorić

Pep Guardiola je dokazao da se može i sa Barcinim stilom nogometa pobjeđivati u engleskoj Premier ligi.

Guardiolin Manchester City je jučer slavio s 2:1 na Old Traffordu i ima 11 bodova viška u odnosu na Manchester United, te se čini da se polako završava trka za prvaka u Engleskoj, što je priznao i sam menadžer Uniteda Jose Mourinho.

Mourinho i dalje govori o sudijama i sreći, ali Pep ne misli tako.

"Jose još jučer priča o sudijama, a mi smo ekipa koja govori činjenicama, imali smo 75 posto posjeda lopte što znači da smo došli da igramo nogomet. United ima dobru odbranu, a mi smo im dali dva gola. Ova pobjeda puno znači, ali ne osvajaju se naslovi u decembru bez obzira na dobru prednost", poručuje Guardiola.

"Ljudi govore kako Barcelona sa svojom igrom ne bi imala uspjeha u Premier ligi, ali pokazali smo da je to moguće jer igramo na sličan način. Oduvijek sam vjerovao da ekipa može da igra i pobjeđuje na svoj način i to je ta nogometna ljepota. Sretan sam kada odem na Stamford Bridge i Old Trafford te ostvarim pobjede na ovakav način", istče katalonski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već u srijedu navečer City gostuje Swanseaju, dok će United ugostiti Bournemouth.

"Čekaju nas zimski uslovi, ko zna kakvi, ali želimo da nastavimo seriju pobjeda i uradit ćemo sve da dobijemo taj meč", tvrdi Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi