Imamo novog prvaka Švicarske

Crno-žuti su obezbjedili titulu četiri kola prije kraja prvenstva

Imamo novog prvaka Švicarske

S. Grebović

Dugogodišnjoj dominaciji Basela došao je kraj, igrači Young Boysa su novi-stari prvaci Švicarske Super lige.

Jučerašnjom pobjedom nad Luzernom od 4:1, nogometaši Young Boysa okitili su se titulom najbolje ekipe u švicarskoj Super ligi prvi put nakon sezone 1985/86.

Luzern je na jučerašnjoj utakmici prvi stigao u vodstvo pogotkom Schneuwlyja, ali prednost gostiju nije trajala ni pet minuta pošto je Hoarau poravnao rezultat sa bijele tačke. 

Veliku pobjedu u 89. minuti i titulu prvaka Švicarske, Boysima donosi kamerunski napadač Jean Pierre Nsame nakon sjajne akcije.

Drugoplasirani Basel ima da odigra još pet utakmica, a razmak između njih i Young Boysa sada iznosi 16 bodova tako da je ekipa iz Berna i matematički osigurala titulu prvaka svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti