"Imamo sve preduvjete da budemo prvi"

Trener Širokog Ivo Ištuk za SportSport.ba

"Imamo sve preduvjete da budemo prvi"

Edmir Škorić

Ivo Ištuk, šef sručnog štaba Širokog Brijega, oduševljen je nakon pobjede u prvom kolu nad Borcem u Banja Luci, te tvrdi kako tim sa Pecare ima sve preduvjete da na kraju dođe do naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

"Neočekivano? Pa baš se i ne bih složio da smo neočekivano došli do pobjede. Prvo je kolo, osim toga derbi je susret i svi dobro znamo da u takvim susretima nikada sa sigurnošću ne možete reći tko će biti pobjednik. Mi smo u Banja Luci bili konkretniji, djelovali smo opasnije i mislim da smo potpuno zasluženo ubilježili pobjedu. Mi imamo veliki broj igrača koji se odlično poznaje, a njima se pridodalo i nekoliko sjajnih mladih igrača i kruna svega je, iskreno se nadam, jedna briljantna sezona", kazao je trener Širokog Brijega, Ivo Ištuk, za SportSport.ba.

Nakon poraza od Širokog Brijega, trener Banjalučana Zoran Marić je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora smijenjen sa klupe Borca.

"Smatram da je glupost otpustiti trenera poslije samo jednog kola. Prvenstvo je tek počelo i mislim da je rano osuđivati rad stručnog štaba na osnovu jednog poraza."

U ostalim susretima prvog kola, Zvijezda i Slavija su zabilježili domaće pobjede, dok pobjednika nije bilo u duelima Budućnosti i Drine (1:1), te Rudara i Leotara (1:1).

"Pa i nije bilo previše iznenađenja u ovom kolu. Od Zvijezde sam i očekivao ovakav ishod, a vjerovao sam da će Budućnost pobijediti, budući da protivnika najbolje i ne poznajem. Osim toga, Budućnost je imala prednost domaćeg terena, pa malo čudi kako nisu uspjeli ostvariti pobjedu. Duel Slavije i Slobode sam imao priliku pogledi i osjeti se ta neuigranost i kod jednih i kod drugih igrača. Tek je taj gol iz penala presudio."

Pobjedom na Gradskom stadionu u Banja Luci se, kako sada stvari stoje, Široki Brijeg istakao kao jedan od glavnih kandidata za naslov.

"Naravno da je naš cilj naslov prvaka i ne znam zaista kojem klubu to nije cilj. Pa, zbog toga se nogomet i igra. Sasvim je normalno da svi želimo biti pobjednici na kraju. Imamo sve preduvjete da budemo prvi na kraju. Imamo dobar igrački kadar i strašno dobre uslove za rad. Mnogi klubovi u BiH se ne mogu time pohvaliti."

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.