Imamović: Krajnje je vrijeme da sport pobijedi, Svatovac nikome neće puštati
Imamović vjeruje u svoj tim, a isto tako kaže da nikome neće biti puštanja do kraja sezone, te da će u svaku utakmicu protiv bilo kojeg protivnika ući borbeno i angažovano

Trener Svatovca iz Poljica za SportSport.ba

Imamović: Krajnje je vrijeme da sport pobijedi, Svatovac nikome neće puštati

E. Dindić

Fudbaleri Svatovca iz Poljica u zadnjem kolu na svom terenu pobijedili su favorizovanu Budućnost iz Banovića rezultatom 1:0. Prije susreta bilo je raznih priča, a jedna od njih je bila svakako da će domaća ekipa pustiti susret favorizovanim gostima.

Trener Svatovca Hariz Imamović u razgovoru za Sportsport.ba prokomentarisao je susret protiv Budućnosti, kao i špekulacije o tome da će njegov tim "povući ručnu" u ovom susretu, a također ima želju da Svatovac u narednim sezonama napadne ulaz u veći rang.

"U našem sportu redovno kruže priče da će neko da pusti nekome, zarad nekog razloga ili nekih stvari. Kada god izađeš na teren, svi polaze od toga da ćemo pustiti nekome odnosno da će biti nekih nečasnih radnji. Mi ne želimo nikome da puštamo, do kraja prvenstva odigraćemo časno i pošteno. Budućnosti smo obezbijedili sve regularne uslove da odigraju dobar susret, mislim da jednostavno ne bi bilo u redu ako neko želi plasman u viši rang, da se bavimo nekim drugim stvarima. Isto tako moram da dodam da ne bi bilo fer prema Gradini da i njima ugrozimo šanse za plasman u veći rang. Kako smo odigrali susret protiv Budućnosti, tako ćemo odigrati sa bilo kojim drugim timom koji bude gostovao na našem stadionu", rekao je Imamović za SportSport.ba te nastavio:

"Poslije susreta trener gostiju Munever Rizvić nam je čestitao na pobjedi, što dovoljno govori o tome kakav je bio susret. Da se vratimo malo na susret, mi smo igrali mnogo bolje u prvom dijelu. Budućnost je fizički mnogo spremnija od nas, gdje je u drugom dijelu bila mnogo bolja. Međutim, oni tu svoju nadmoć u drugom dijelu nisu iskoristili,  čak štaviše nisu stvorili neke posebne prilike. Mogli smo mi u par navrata možda postići još koji gol, ali eto i ovako nije loše".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Zadovoljan sam kako smo odigrali dosadašnji dio sezone, ali po prirodi sam čovjek koji teži uvijek boljem pa ću reći da uvijek mora i može bolje. Imali smo dosta problema jer većina naših fudbalera radi u firmama i igra fudbal, pa smo imali dosta problema da se spremimo u nekim utakmicama, gdje smo možda mogli i bolje da odigramo", dodao je.

"Mnogo priča kruži ovih dana oko toga ko će u veći rang. Moje neko razmišljanje je da konačno treba da sport pobijedi i da on bude na prvom mjestu. Gradina u ovom trenutku ima bolji igrački kadar od Budućnosti, jednostavno mnogo bolje izgledaju na terenu. Tim iz Srebrenika ima tim koji ako eventualno uđe u Prvu ligu FBiH, ne bi trebao puno mijenjati što se tiče igračkog kadra i tamo bi bio ozbiljan protivnik svim timovima. Nadam se da će u dogledno vrijeme ako se sve stvari poklope i Svatovac napasti plasman u veći rang, jer ovaj tim i ovi ljudi oko kluba to zaslužuju", završio je Imamović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi