Imenovane dvije komisije N/FSBiH

Na danas prekinutoj sjednici Izvršnog odbora

Imenovane dvije komisije N/FSBiH

Danas je nastavljena ponovljena sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, koji je jednoglasno donio slijedeće odluke:

1.Slijedom odluke sa sjednice održane u Zenicim 27. 04. 2010. godine, imenovani su članovi Komiteta za takmičenje i Komiteta za sudije i suđenje, do kraja tekućeg mandatnog perioda i to:

a) Komitet za takmičenje: Sejdo Zukanović (predsjednik), Ljupko Marjanović (prvi potpredsjednik) Franjo Smoljo (drugi potpredsjednik), Adnan Muhamedović, Boro Elčić i Ivan Beus (članovi)

b) Komitet za sudije i suđenje: Dragan Banjac (predsjednik), Danko Čavar (prvi potpredsjednik) Ibrahim Hasanbegović (drugi potpredsjednik), Jovo Erletić, Željko Perić, Šaćir Fajić (članovi)

2. Odlučeno je da ljetni prelazni rok počne 14. 06. 2010., a završava 30. 07. 2010.

3. Verifikovane su odluka Predsjedništva:

a) o izmjenama u kalendaru takmičenja, prema kojoj prvenstvo u Premijer ligi završava 26. 05. 2010.

b) o imenovanju Denijala Pirića za tehničkog direktora NS/FS BiH, sa svim ovlaštenjima vezanim za pitanja struke, a u skladu sa zahtjevom FIFA-e.

Nakon rasprave povodom zahtjeva FK „Sarajevo“ za zaštitu zakonitosti u vezu sa registracijom utakmice FK „Sloboda“ – FK „Sarajevo“, Izvršni odbor je ostao bez potrebnog kvoruma od 12 prisutnih, te nije mogao validno odlučivati o predmetnom zahtjevu. Shodno odredbama Statuta NS/FS BiH, nova sjednica Izvršnog odbora zakazana je za sutra, u 11:00 sati, u prostorijama NS/FS BiH, navodi se na zvaničnoj stranici N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.