Immobile saznao kaznu za udaranje Burdissa

Dobio direktan crveni karton

Immobile saznao kaznu za udaranje Burdissa

E. Čaušević, foto: EPA

Lazio je u ponedjeljak poražen na domaćem terenu od Torina sa 3:1, a meč je obilježio crveni karton Cire Immobilea u finišu prvog poluvremena.

Glavni sudija Piero Giacomelli napravio je pravi haos na Olimpicu kada je odlučio dati direktan crveni karton Immobileu iako su mnogi očekivali da će svirati penal za Lazio. Sudija je putem VAR-a provjeravao trenutak kada je Immobile glavnom udario Burdissa, a ne trenutak kada su domaći tražili penal.

Nakon ove odluke nastao je pravi haos na Olimpicu, a iz Lazija su nakon utakmice poručili da ne pamte goru krađu od ove. Ipak, čini se da Disciplinska komisija FS Italije želi malo smiriti stvari jer je Immobile dobio samo jednu utakmicu suspenzije iako je u pitanju direktan crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

Također, Immobile će uz jedan meč suspenzije morati platiti i 10.000 eura novčane kazne. Napadač Lazija propusit će utakmicu protiv Atalante koja se igra za vikend. Isto tako do 22. decembra suspendovan je i sportski direktor Lazija, Igli Tare, zbog ponašanja nakon utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi