Impresionirao na Mundijalu i danas stigao u Barcelonu!

Moussa Wague napravio veliki transfer

Impresionirao na Mundijalu i danas stigao u Barcelonu!

Barcelona i dalje nije završila sa pojačanjima, a danas je na Nou Camp stigao mladi senegalski fudbaler koji je briljirao na minulom Mundijalu u Rusiji - Moussa Wague.

Ovaj 19-godišnji defanzivac je uspio i postići gol na Svjetskom prvenstvu, u susretu protiv Japana, a njegove sjajne igre nisu prošle neopaženo.

On je privukao pažnju čelnika Barcelone koja ga je danas i zvanično objavila da je postignut dogovorom sa Wagueovim Eupenom, te da će on nakon ljekarskih pregleda potpisati ugovor sa katalonskim velikanom.

Wague će, navodno, u svojoj prvoj sezoni na Nou Campu nastupati za Barcelonu B u Segundi B, ali će za to vrijeme trenirati sa prvom ekipom katalonskog velikana. Ipak, s obzirom na potencijal mladog Waguea nije nemoguće da on već u sezoni 2018/2019 debituje za Valverdeovu ekipu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi