Ince: Izbaciti Srbiju iz narednih 5 kvalifikacionih ciklusa

Sramoti se Srbijo

Ince: Izbaciti Srbiju iz narednih 5 kvalifikacionih ciklusa

A. Beganović

Duel mladih reprezentacija Srbije i Engleske odigran u Kruševcu u kojem  su gosti slavili sa 1:0 obilježili su ispadi domaćih navijača.

Naime, po završetku susreta domaći navijači su rasističkim povicima vrijeđali tamnopute engleske igrače, te su tako po ko zna koji put osramotili Srbiju.

Otočki mediji su se dan nakon susreta raspisali o ovom incidentu, a nekadašnji engleski reprezen tativac, Paul Ince, zatražio je od UEFA-e da mladu reprezentaciju Srbije izbaci iz kontinentalnih takmičenja na deset godina.

"Ovim stvarima se moraju Pozabaviti Platini i Blatter. Da se mene pita, Srbiju bih izbacio iz narednih pet kvalifikacionih ciklusa. Nažalost, pretpostavljam da će dobiti malu kaznu. Ovakve  scene ne želimo gledati na fudbalskim terenima jer nas vraćaju u mračno doba", istakao je Ince.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.