Nezapamćene gužve na stadionu prilikom izbora koji znače "biti ili ne biti"

Dan odluke

Nezapamćene gužve na stadionu prilikom izbora koji znače "biti ili ne biti"

A. Čaušević

Dan D je za budućnost jednog od najuspješnijih klubova na svijetu. 

Mnogo je klubova organizovano na način da su članovi kluba ti koji biraju klupsko rukovodstvo te praktično sudbinu kluba drže u svojim rukama.

Takav slučaj je i sa argentinskim Independienteom, zasigurno jednom od najuspješnijih klubova koji već dugi niz godina prolazi kroz ogromne probleme.

Na izbore se u Independienteu čekalo 287 dana. Toliko je vremena je prošlo otkako su odgađani izbori prvobitno zakazani za 19. decembar prošle godine.

U međuvremnu su sastali pravni sporovi između dvije glavne struje. S jedne strane je bio glavni vođa Fabian Doman, a sa druge strane izborna komisija koju čine klupski članovi.

Oglasi

Nakon što su otklonjene brojne birokratske nepravilnosti danas je 48.666 klupskih članova dobila mogućnost izbora novih klupskih organa, a do 14 sati prema lokalnom vremenu izlaznost je veoma visoka.

Fabian Doman i Javier Mazza su kandidati za predsjedničku funkciju, a obojica vjeruju da će danas biti rekordna izlaznost i da za klub slijedi nova budućnost.

Da bi mogli glasati članovi su morali ispuniti određene uslove. Da imaju članstvo duže od tri godine, da su punoljetni, da imaju bilo koju od posljednje dvije godišnje kartice članstva te da pokažu pasoš ili ličnu kartu.

Independiente je jedan od najuspješniji argentinskih klubova sa čak 16 titula prvaka. U svojim vitirnama ovaj klub i sedam titula Copa Libertadores što je i dalje rekord takmičenja. Ovaj klub je i dva puta bio prvak klupski prvak svijeta.

Inače, ove sezone Indepentiente stoji poprilično slabo na tabeli. Ekipa iz Avellanede je trenutno 13. na tabeli nakon 22 odigrana kola. Rezultati u posljednje vrijeme su odlični pošto se popularni Crveni nalaze u nizu od pet pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi