Aguero traži da ide, u novom klubu ga već čeka 'desetka'

Prije od očekivanog napušta Etihad

Aguero traži da ide, u novom klubu ga već čeka 'desetka'

Manchester City bi na kraju sezone mogao ostati bez Sergija Aguera, javljaju britanski mediji.

Iskusnom napadaču ugovor sa Građanima važi do 2021. godine, međutim na Otoku tvrde da je Aguero blizu odluke da zatraži transfer i da bi saradnji mogao doći kraj prije od očekivanog.

Aguero je osjetio zasićenje i još ranije je odbio da produži ugovor, a sve je izvjesnije da će njegov povratak u Argentinu biti realizovan godinu dana ranije.

Fudbaler Manchester Cityja je navodno dao riječ Independienteu u kojem je počeo svoju karijeru i kojeg danas trenira njegov prijatelj i bivši saigrač Lucas Pusineri, koji je jučer izjavio da je Agueru već spremio 'desetku'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam Agueru saigrač i nadam se da ću mu uskoro biti i trener. Čuvamo za njega broj 10", rekao je Pusineri ne skrivajući koliko bi bio oduševljen kada bi se transfer realizovao.

Teško da će na Etihadu moći računati na neko veliko obeštećenje, a neće im biti lako naći ni adekvatnu zamjenu. Na listi želja je od ranije Lautaro Martinez i plaćanje klauzule je logična opcija, međutim na isto je spremna i Barcelona kojoj je Argentinac više sklon zbog Lionela Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi