Ubitačna kombinacija: Jednostavan trik i "supersonični projektil" kojeg nije zaustavio cijeli tim

Sjajno izveden indirekt

Ubitačna kombinacija: Jednostavan trik i "supersonični projektil" kojeg nije zaustavio cijeli tim

A. Čaušević

Postići gol iz indirekta uopšte nije lagan zadatak kako se to čini.

St. Etienne je prošle sezone ispao iz Ligue 1, ali igrači tog kluba su se pobrinuli za jedna od najboljih golova sezone.

U februaru su Zeleni bili domaćini Strasbourgu i tada nisu ni slutili šta će ih dočekati na kraju sezone. Sjajan meč okončan je rezultatom 2:2.

Prvi gol domaćin je postigao u 4. minuti kada je iz indirektnog udarca mrežu gostiju zatresao Ryad Boudebouz i to iz poprilično teške situacije.

Na gol-liniji se praktično nalazio cijeli tim Strasbourga, ali je Alžirac uspio pronaći rupu i zatresti protivničku mrežu.

Izvođenje indirekta je bilo poprilično jednostavo. Jedan do igrača Zelenih je izveo loptu, drugi je propustio kroz noge, a treći šutirao.

Oglasi

Dojam je da je ekipa Strasboruga morala bolje reagovati jer se ispotavilo da je istrčavanje na loptu bilo potpuni promašaj.

S druge strane može se reći da je i Boudebouz nastojao da šutira što snažnije kako bi lopta dobila veliku brzinu bez mogućnosti da je protivnik zaustavi u čemu je na kraju i uspio.

Gol možete pogledati ovdje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, po završeku sezone Boudebouz je napustio St. Etienne jer je ovaj tim ispao iz lige, ali će svoj angažman pamtiti po golu iz indirekta.

Trenutno je ovaj 32-godišnjak bez angažmana, a ljubiteljima fudbala je poznat po nastupima u Betisu i Celti te Montpeilleru. Jedno vrijeme je bio i reprezentativac Alžira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi