Penal drama i revanš za infarkt: Slavni klub ispao u drugu ligu

Gosti slave

Penal drama i revanš za infarkt: Slavni klub ispao u drugu ligu

H. Zilić

Uzbudljiv revanš meč odigran je u doigravanju za francusku Ligue 1.

St. Etienne i Auxere su kao i u prvom meču i večeras remizirali rezultatom 1:1.

Poveli su gosti pogotkom Sakhija u 51. minuti sa 0:1, a poravnanje domaćinima donosi Camara u 76. minuti.

Obzirom da je nakon regularnog dijela rezultat bio identičan kao i u prvom meču, ušlo se u produžetke, koji nisu donijeli ništa značajno pa su tako pobjednika i posljednjeg člana Ligue 1 odlučivali penali.

U penal seriji bolje se snašla ekipa Auxerrea slavila sa 4:5 i izborila plasman u Ligue 1, dok ćemo jedan od najtrofejnijih klubova u Francuskoj, St. Etienne od naredne sezone gledati u Ligue 2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju dodjamo da je St. Etienne u doigravanje ušao kao 18. ekipa iz Ligue 1 u nedavno završenoj sezoni, dok je Auxerre završio trećeplasirani u Ligue 2, pa je krenuo od polufinala doigravanja gdje su sa 1:0 eliminisali Sochaux, a Sochaux je u četvrtini finala poenutog doigravanja eliminisao Paris FC sa 1:2.

Podsjetimo da su društvo najboljih u Francuskoj kroz ligaški sistem napustili Metz i Bordeaux, a novi prvoligaši su Toulouse i AC Ajjacio.

Top Komentari

MKB10F16
Amputacija St.Etienna
1 0
RuthlessDyni
Šteta veliki klub.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi