Indisponirani PSG poražen u Montpellieru

Liga 1

Indisponirani PSG poražen u Montpellieru

E. Škorić

PSG je u 34. kolu Lige 1 gostovao u Montpellieru, a tamo je kod šestoplasirane momčadi prvenstva poražen s 3:2.

Parižani su ostvarili svega jednu pobjedu na prethodnih pet mečeva i to onu kući kod Monaca, dok su u prethodne četiri utakmice uknjižili samo jedan bod, ne računajući izgubljeno finale Kupa od Rennesa.

Naravno, razlog slabijih rezultata leži u činjenici da trener Thomas Tuchel ima dosta problema sa sastavom zbog povreda i suspenzija, a bitno je naglasiti da je PSG ranije osvojio naslov i da nema previše ambicija u šampionatu.

Bez nekih ključnih igrača, prvenstveno Mbappea, tako je PSG u Montpellieru odigrao nedovoljno dobro, pa je uslijedio novi poraz.

Gosti su poveli autogolom Oyonga u 12. minuti, da bi već u 21. minuti Kimpembe zatresao vlastitu mrežu za 1:1.

U nastavku je Angel Di Maria majstorijom donio Parižanima novo vodstvo, a u 80. minuti Delort postavlja 2:2. Montpelier je stigao i do trećeg gola, a pogodio je Camara.

Ova tri boda Montpellieru će pomoći da nastavi trku za četvrto mjesto (Evropa, op.a), a ono sada pripada St. Etienneu, koji ima 59 bodova, pet više od Montpelliera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi