Gazdi PSG-a dotužilo: Tri zvijezde na prodaju!

Raspodaja na Parku Prinčeva

Gazdi PSG-a dotužilo: Tri zvijezde na prodaju!

Admin Čaušević

PSG prolazi crn period. Iako je osvojena nova titula prvaka Francuske obzirom na igrački kadar ova sezone se može smatrati najneupsješnijom u eri Nassera Al-Khelaifija. 

U Ligi prvaka su očekivanja bila velika, ali je uslijedilo novo razočaranje. Prinčevi su zaustavljeni još u osmini finala kada je uz dosta sreće dalje prošao Manchester United.

Klubu iz prijestolnice je "uzdrmano" prijestolje i gubitkom dva nacionalna kupa. Prethodnog vikenda u Kupu Francuske poslije penala uspješniji je bio Rennes.

Nakon tog poraza saigrače je kritikovao Neymar, a čini se da je i Al-Khelaifiju dotužilo da ulaže ogroman novac pa je odlučio da proda neke od najvećih zvijezda.

Usljed restrikcija zbog finansijskog fair-playa ovog ljeta neće moći trošiti kao ranije te je to još jedan od razloga zašto će biti rasprodaje na Parku Prinčeva. Za sada je odlučeno da mogu ići Edinson Cavani, Dani Alves i Julian Draxler.

Otkako je stigao u klub Draxler se nije opravdao očekivanja, dok Cavani ulazi u godine i ovo ljeto je možda posljednja prilika da se na njemu zaradi. Alves ima izuzetno veliku platu i njegov odlazak bi značajno rasteretio budžet.

Pošto se radi o vrhunskim igračima za njih sigurno neće biti problem pronaći novu sredinu, dok će PSG nastojati da zaradi što je moguće više novca njihovom prodajom.

Neymar želi u Real?

Mediji u Španiji navode da Neymar naredne sezone neće igrati u Francuskoj, te da će se prema svemu sudeći vratiti u La Ligu. Ovaj put to neće biti Barcelona već najveći rival ovog kluba Real Madrid.

Madridski AS objavio je vijest da Neymar ima veliku želju da nastavi karijeru u kraljevskom klubu, te da "pobjegne" iz PSG-a koji je prema mišljenju mnogih bio veliki promašaj za Brazilca.

Navodno, Neymar je čak svom saigraču iz reprezentacije Marcelu rekao da bi volio da budu i klupski saigrači u Real Madridu, te da ima veliku želju da pređe na Santiago Bernabeu.

Brazilac se s Kraljevima povezuje već neko vrijeme i očito da nije nemoguće da ga vidimo u dresu ovog kluba. No, pitanje je koliko će PSG tražiti novca za njega s obzirom da su ga prije dvije godine platili nevjerovatnih 222 miliona eura Barceloni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored madridskog portala ovu vijest objavio je i El Chiringuito TV koji je prošlog ljeta prvi objavio da će Cristiano Ronaldo preći u Juventus, ali tada im niko nije vjerovao. Čak su objavili da će taj transfer koštati 100 miliona eura, te su na kraju sve pogodili.

Da li će i ovaj put biti u pravu što se tiče Neymara i Real Madrida ostaje nam da vidimo na kraju ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi