Influenser planirao opljačkati klub iz Premier lige za 100 miliona funti
EPA

Prijeti mu 20 godina zatvora

Influenser planirao opljačkati klub iz Premier lige za 100 miliona funti

Influenser na popularnoj društvenoj mreži Instagram, Ramon Abbas, uhapšen je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Abbasa koji se predstavlja pod imenom Hushpuppi prati više od dva miliona ljudi koji su u proteklom periodu svjedočili njegovom životu na 'visokoj nozi', no otkrilo se i na koji način je sve to finansirao.

Do luksuznih automobila i života u najprestižnijim hotelima došao je kriminalom, a posljednja njegova operacija bila je usmjerena na pljačku jednog neimenovanog kluba iz Premier lige. Na nelegalan način pokušao je izvući čak 100 miliona funti.

"U pitanju su BEC šeme koje predstavljaju jedan od najtežih cyber-zločina s kojima se susrećemo. Kriminalci 'kloniraju' račun e-pošte, što prosječan građanin teško može primijetiti, a na osnovu toga predstavljajući se lažno pokušava se pokrenuti prijenos novca za drugi račun", navode inostrani mediji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Istraga FBI-a otkrila je kako je Abbas na ovaj način finansirao luksuzni život i da je jedan od vođa hakerske mreže, a za ovo djelo mogao bi navodno dobiti kaznu zatvora i do 20 godina.

Interesantno je da je Abbas ranije izjavio da su njegovi postovi na Instagramu osmjereni na nadahnuće drugih, odnosno da mu je cilj motivisati druge da se u životu može uspjeti.

Top Komentari

kukuruz
Bogataš pa opet krade
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije