Iniesta od danas i zvanično u novom klubu!

Dočekat će ga još jedno zvučno ime

Iniesta od danas i zvanično u novom klubu!

Legendarni španski fudbaler Andres Iniesta danas je i zvanično predstavljen u svom novom klubu - Vissel Kobeu.

Kao što se i najavljivalo, 33-godišnji Iniesta je unatoč brojnim ponudama odlučio karijeru nastaviti u dalekom Japanu i potpisati za Vissel Kobe u kojem je od ranije još jedno zvučno ime - Lukas Podolski.

"Puno klubova me željelo te sam imao mogućnost izbora, ali ponuda Vissel Kobea je ta koja mi je bila najprivlačnija. Projekt ovog kluba mi se jako sviđa i jedva čekam početi, no najprije moram na Svjetsko prvenstvo, a onda povratak u Japan. U Japanu mi se sviđa sve, posebno ljudi, ali najvažnije je da se prilagodim njihovoj kulturi", izjavio je Iniesta. 

Nagađa se da će u ime trogodišnjeg ugovora u Japanu zarađivati 25 miliona eura po sezoni i to neto (?!), a uz to je uspio sklopiti i posao oko prodaje svog vina iz vinarije "Bodegas Iniesta" u Japanu.

Vissel Kobe se inače u japanskom prvenstvu nakon 15 odigranih kola nalazi na šestom mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi