Inspektori UEFA-e dolaze na Koševo i Grbavicu

Odlučit će gdje će BiH dočekati Belgiju

Inspektori UEFA-e dolaze na Koševo i Grbavicu

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine posljednji domaći meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo neće igrati na Bilinom Polju u Zenici.

Naime, prije nekoliko dana FIFA je objavila da je naša reprezentacija kažnjena zbog dešavanja na utakmici s Grčkom, te da je stadion u Zenici suspendovan. Bh. selekcija do kraja kvalifikacija za SP igra još četiri utakmica, a samo jednu će igrati pred domaćim navijačima i to protiv Belgije.

Jasno je da će izabranici Mehmeda Baždarevića igrati u Sarajevu, ali još uvijek nije poznato da li će to biti Koševo ili Grbavica. Baždarević je priznao da bi više volio da to bude na Grbavici, no konačnu odluku dat će FIFA.

Inspektori UEFA-e sutra će doputovati u Sarajevo kako bi obišli stadione Koševo i Grbavica. Sutra će posjetiti stadion Sarajeva, dok će prekosutra biti na stadionu Željezničara. Nakon njihovog izvještaja bit će odlučeno na kojem stadionu reprezentacija Bosne i Hercegovine može ugostiti Belgiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi