Inteligentan potez Kolašinca rezultirao golom

Tenk igra od prve minute

Inteligentan potez Kolašinca rezultirao golom

Na Emiratesu se trenutno igra revanš meč osmine finala Evropske lige između Arsenala i Rennesa.

U prvom meču Topnici su poraženi sa 3:1, bilo je jasno da večeras nemaju šta izgubiti, a tako su se postavili od starta i ofanzivnom igrom za 15 minuta preokrenuli situaciju u svoju korist.

Najprije je Arsenal u vodstvo doveo Aubameyang u petoj minuti, da bi nedugo poslije toga isti igrač asistirao Maitland-Nilesu za sigurnih 2:0 na poluvremenu.

Ipak, kod drugog pogotka vrijedi pohvaliti i inteligentnu reakciju Seada Kolašinca kojom je 'prevario' odbranu gostiju. U toku akcije Kolašinac je odlučio propustiti loptu koju mu je poslao Ramsey, shvativši da je u nedozvoljenoj poziciji, a to je primijetio Aubameyang koji ju je poslao na drugu stativu Maitland-Nilesu. Mladom veznjaku na kraju nije bilo teško pogoditi za 2:0. 

Pogledajte...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi