Inter bolji od Chelsea

Liga prvaka

Inter bolji od Chelsea

Inter je ostvario veliku pobjedu nad Chelseaom na Giusepe Meazzi rezultatom 2:1, te će tako u revanšu na Stamford Bridgeu imati veliku prednost.

Inter je poveo već u trećoj minuti. Argentinski reprezentativac Diego Milito prvo je driblingom slomio Johna Terrya, a onda sa 12,13 metara preciznim udarcem matirao gostujućeg golmana Petra Cecha za vodstvo Nerazzura.

Najbolju priliku za Chelsea je imao u 15. minuti, kada je slobodan udarac sa više od 20 metara izveo Didier Drogba, koji je topovski šutirao, ali je lopta završila na prečki. Engleski je sastav opasno zaprijetio i samo dvije minute kasnije kada je Michael Balack šutirao sa velike udaljenosti, ali je Cesar uspio ukrotiti loptu.

Chelsea je nastavio sa ofanzivom, ali Drogba volejom u 24. minuti ipak ne pogađa mrežu domaćih. Inter je u 33. minuti imao sjajnu šansu da poveća vodstvo, ali se Samuel Eto'o nije najbolje snašao na sjajno dodavanje Wesleya Sneijdera.

Engleski je sastav oštećen u posljednjoj minuti prvog poluvremena, Florant Malouda je izbio sam pred Cecha, nakon greške Javiera Zanetija, a Francuza je sa leđa srušio Walter Samuel, ali sudija Mejuto Gonzales se nije oglasio, iako je jedanaesterac bio očigledan.

Chelsea je došao do izjednačenja već u petoj minuti drugog poluvremena. Branislav Ivanović odlično je ušao u sredinu, te potom uposlio Salomona Kaloua, koji postiže izjednačujući pogodak. Treba reći da golman Intera Julio Cesar snosi veći dio krivice za ovaj gol.

Međutim, egal nije dugo trajao. Samo četiri minute kasnije Inter je ponovo poveo. Sa dvadesetak metara šutirao je Esteban Cambiaso, ali Ivanović je uspio blokirati njegov šut. Lopta se međutim ponovo odbija do Argentinca, koji iz drugog pokušaja matira češkog golmana na golu Chelsea.

Frank Lampard imao je odličnu priliku u 66. minuti. Nakon duplog pasa Anelke i Drogbe, loptu je na desetak metara od gola Intera primio Lampard, ali se istakao Julio Cesar. Nedugo nakon toga, golman Chelsea Petr Cech morao je povrijeđen napustiti teren, a umjesto njega je ušao Hilario.

Chelsea je do kraja nekoliko puta opasno zaprijetio golu Intera, ali mreža domaćih ostala je nedirnuta, ponajviše zahvaljujući sjajnom veteranu Luciu, koji je zaustavio sve atake gostujućih napadača.

INTER: Julio Cesar, Maicon, Samuel, Lucio, Zanetti, Stanković (Muntari), Cambiasso, Motta (Balotelli), Sneijder, Eto'o (Pandev), Milito

CHELSEA: Čech, Ivanović, Carvalho, Terry, Malouda, Ballack, Mikel, Lampard, Anelka, Drogba, Kalou (Sturridge).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.