Inter je samo trebao pobijediti PSV...

Tottenham je trebao ispasti već u grupnoj fazi

Inter je samo trebao pobijediti PSV...

Fudbaleri Liverpoola i Tottenhama igrat će u velikom finalu Lige šampiona 1. juna u Madridu, ali treba reći da su obje ekipe imale dosta sreće jer su mogle ispasti već u grupnoj fazi takmičenja. 

Liverpool je bio u 'grupi smrti' skupa sa Napolijem, PSG-om i Crvenom zvezdom, a na kraju se kroz iglene uši provukao do osmine finala.

Redsi su sami sebi zagorčali život tako što su izgubili od Crvene zvezde u gostima sa 2:0, pa su se u posljednjem kolu morali vaditi protiv Napolija na domaćem terenu. Ekipi Jurgena Kloppa trebala je pobjeda protiv Napolitanaca za prolaz dalje, a na kraju su slavili sa 1:0.

Ipak, sve bi bilo drugačije da Redsi te noći na golu nisu imali Alissona Beckera. Sjajni Brazilac je u posljednjim trenucima meča odbranio stopostotnu šansu koju je imao napadač gostiju Milik. Da je Poljak tada postigao gol, ova sezona Lige šampiona bi bila potpuno drugačija...

Ako se Liverpool provukao u grupnoj fazi, šta tek reći za Tottenham? Pijetlovi su nakon tri kola imali samo jedan bod, ali onda su se stvari okrenule u njihovu korist.

Bili su u grupi sa Barcelonom, Interom i PSV-om. U posljednjem kolu Tottenham je gostovao kod Barcelone, a Inter je igrao kući protiv PSV-a. Nerazzurrima je trebala pobjeda protiv PSV-a kako bi se plasirali u osminu finala i svi su očekivali da se to dogodi. S druge strane, Tottenham nije smio izgubiti na Camp Nouu jer mu u tom slučaju ni eventualni remi Intera ne bi ništa značio. Na kraju je Tottenham otkinuo bod Barceloni, a Inter je odigrao samo 1:1 i ispao iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kasnije, u knock out fazi, Liverpool je izbacivao redom Bayern Minhen, Porto i Barcelonu, dok je Tottenham bio bolji od Borussije Dortmund, Manchester Cityja i Ajaxa. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi