Ronaldo s dva gola 'sredio' Inter i doveo Juventus na prag finala

Kup Italije

Ronaldo s dva gola 'sredio' Inter i doveo Juventus na prag finala

E. Škorić

Na Giuseppe Meazzi je večeras odigran prvi meč polufinala Kupa Italije između Intera i Juventusa, a pobjeda je pripala gostima iz Torina (2:1).

Inter je bolje otvorio meč i poveo nakon samo devet minuta igre golom Lautara Martineza i uz "pomoć" Gigija Buffona, koji je loše reagovao kod udarca.

Inter je djelovao bolje i konkretnije na početku, ali je onda uslijedio preokret Juventusa.

U 26. minuti Young bespotrebno vuče Cuadrada, obara ga, a nakon VAR-a ustanovljeno je da je skrivio prekršaj za kazneni udarac. Cristiano Ronaldo je bio siguran za 1:1.

U 35. minuti Juventus dolazi do potpunog preokreta. Ronaldo koristi zbunjenost Škrinjara i Handanovića, pa loptu šalje u praznu mrežu.

Do kraja utakmice Inter je imao nekoliko sjajnih šansi, ali nije uspio postići gol, pa će s golom zaostatka putovati na revanš u Torino, koji je na programu sljedećeg utorka.

U drugom polufinalu sastaju se Atalanta i Napoli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Forza Juveee !!
8 1
IMPERATOR
Interove greške proizvod kompleksa zvanog Juventus za sve ostale timove u Italiji. Juve igra najlosiju sezonu u zadnjih 10ak godina i opet dobiju goropadni Inter u gostima bez prave prilike. Kompleks i nista više.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi