Inter konačno dogovorio dolazak Ramiresa

Stiže na posudbu

Inter konačno dogovorio dolazak Ramiresa

E. Čaušević, foto: EPA

Brazilski fudbaler Ramires odlučio se vratiti u Evropu nakon što je prethodne dvije godine igrao u Kini za Jiangsu Suning.

Ramires je prije dvije godine napustio Chelsea i prihvatio bogatu ponudu iz Kine, ali priznao je da mu je želja da ponovo zaigra u Evropi. Brazilac se povezivao dugo s Interom, no došlo je do problema u ovom transferu jer milanskom klubu nije dozvoljeno u januarskom prelaznom roku da kupuje nove igrače.

Tako je propao dogovor Intera i Suninga koji je dogovoren prije više od dva mjeseca i ostala je samo mogućnost da Ramires dođe na posudbu. Kineski klub je prvobitno odbio tu mogućnost, no i sam Brazilac je rekao da želi u Inter i čini se da će mu se želja ispuniti.

Prema pisanju italijanskih medija Suning je pristao da pošalje Ramiresa na posudbu do kraja ove sezone nakon čega će Inter biti obavezan da otkupi njegov ugovor. Brazilac bi se treninzima Intera trebao priključiti u narednih nekoliko dana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi