Inter minimalno u prvoj utakmici

Polufinale italijanskog Kupa

Inter minimalno u prvoj utakmici

Edmir Škorić

U prvoj utakmici polufinala Inter je s mininalnih 1:0 na Giuseppe Meazzi savladao Fiorentinu.

Lider italijanskog prvenstva večeras je došao do teške pobjede u prvoj utakmici polufinalnog okršaja s Fiorentinom. Domaći igrači odlučujući su gol postigli nakon nešto više od pola sata igre.

Natali je blizu svog gola loše reagirao te loptu propustio Mario Balotelliju koji se našao na pet metara od Freya na lijevoj strani uz gol liniju, a onda je tamnoputi napadač nesebično gurnuo u sredinu gdje je Diego Milito ispred Pasqualea postavio nogu i donio, ispostavilo se kasnije, pobjedu Interu.

Uzvratni susret igrat će se za sedam dana, kada će Viole pokušati na svom stadionu poništiti prednost Intera i doći do finala Kupa. Treba napomenuti da je svoj debi imao mladi srbijanski reprezentativac Adem Ljajić, dok Haris Seferović nije bio na klupi u redovima gostiju.

U drugoj polufinalnoj utakmici sutra će snage odmjeriti Roma i Udinese.

Kup Italije, polufinale:
Inter - Fiorentina 1:0 (Milito 33)
Roma - Udinese (sutra)

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije