Inter pobjedom proslavio titulu

Kraj sezone u Seriji A

Inter pobjedom proslavio titulu

Posljednje kolo Serije A donijelo je čak 42 gola na deset susreta. Inter je i prije ovog kola osigurao naslov, a pobjedom nad Atlantom se oprostio od svojih navijača.

Inter se pobjedom na Giuseppe Meazzi oprostio od svojih navijača za ovu sezonu. Igrač utakmice, ali i sezone u dresu Intera bio je ponovo Zlatan Ibrahimović. Šveđanin bosanskih korijena postigao je četvrti gol za prvake Italije i to na kakav način. Primio je loptu u šesnaestercu, razgrnuo dva odbrambena igrača Atlante oko sebe i potom petom matirao gostujućeg golmana.

Juventus je trijumfom nad Laziom (2:0) u Torinu osigurao drugo mjesto na tabeli i direktan plasman u Ligu šampiona. Dvostruki strijelac za Bianconere bio je Vincenzo Iaquinta u 3. i 59. minuti. Ova je utakmica ujedno bila i posljednja za Pavela Nedveda, a nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić počeo je susret od prve minute na lijevom boku i odigrao sasvim solidno.

Najviše golova gledaoci su u ovom kolu vidjeli na stadionu Friuli, gdje je Udinese sa 6:2 savladao Cagliari, dok je Milan slavio u Firenzi sa 2:0 golovima Brazilaca Kake i Alexandre Pata.

Rezultati
Roma – Torino 3:2
Bologna – Catania 3:1
Fiorentina – Milan 0:2
Genoa – Lecce 4:1
Inter – Atalanta 4:3
Juventus – Lazio 2:0
Napoli – Chievo 3:0
Palermo – Sampdoria 2:2
Reggina – Siena 1:1
Udinese – Cagliari 6:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.