Inter se izvadio u Dubaiju
Malo slavlja i za igrače Intera

Prvak Evrope je opravdao očekivanja

Inter se izvadio u Dubaiju

M. Maksimović

Fudbaleri Intera su nastavili dominaciju evropskih klubova u završnici klupskog prvenstva svijeta. Nakon Milana, Manchester Uniteda i Barcelone, naslov najbolje ekipe današnjice je pripao Interu.

U finalu je Inter pobjedio najbolju ekipu Afrike, senzaciju turnira Mazembe 3:0. Svakako da će ovaj osvojeni trofej donekle popraviti atmosferu u redovima aktuelnog prvaka Evrope, poljuljanu lošim rezultatima prije svega u prvenstvu.

U finalnom susretu Inter je veliki dio posla obavio nakon dvadeset minuta igre. U 13. minuti je Eto'o sjajnom loptom uposlio Pandeva koji ljevom nogom pogađa mrežu Kidiabe.

Sedam minuta kasnije već je bilo 2:0. Akciju je počeo Cambiasso, nastavio Zanetti koji šalje prizemnu loptu u 16-terac Mazembea, a ona preko Pandeva dolazi do Eto'oa koji preciznim udaracem pogađa za 2:0. Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti dvije prilike Milita, ali je u oba slučaja kao pobjednik izašao golman Kidiaba.

I u nastavku je Inter imao više od igre, Maicon je pogodio prečku, pa opet Milito nije najbolje reagovao na loptu Stankovića. Sredinom  drugog dijela i Julio Cesar je morao intervenisati u par navrata, a konačnih 3:0 postavlja Jonathan Biabiany na asistenciju Stankovića pet minuta prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.