Interovi igrači Dungina uzdanica
Dunga računa i na Maicona...

Interovi igrači Dungina uzdanica

E. Škorić

Selektor Brazila Carlos Dunga ističe kako će igru njegove reprezentacije "nositi" igrači Intera, koji su ove sezone osvojili Scudetto, Talijanski kup i Ligu prvaka.

"Lansirat ću napade na Svjetsko prvenstvu pomoću Interovog 'zida'", kazao je Dunga za La Gazzetta dello Sport.

"Prije pet mjeseci sam kazao Luciju kako je u Interu izvanredan igrač i rekao sam mu da će Inter na kraju osvojiti naslov i nisam bio u krivu. Imamo gladnog Lucija, vrhunskog Julio Cesara i snažnog Maicona. To je gotovo nemoguće za timove koji budu igrali protiv tog 'zida' igrača", dodaje Dunga.

Juventusov veznjak Felipe Melo iza sebe ima katastrofalnu sezonu, no brazilski selektor računa na nekadašnjeg 'zadnjeg veznog' Fiorentine.

"Melo ima moje povjerenje. Prvog dana sam mu rekao da zaboravi na Juventus. On nikada nije imao lošu utakmicu u Brazilu", dodaje selektor Karioka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.