Interu bod teže nego se očekivalo
Rubin Kazan namučio Inter

Liga prvaka, 2. kolo

Interu bod teže nego se očekivalo

Edmir Škorić

U prvoj utakmici 2. kola grupne faze Lige Prvaka ruski prvak Rubin Kazan namučio je na svom terenu Inter i na kraju (samo) remizirao, iako su domaći bili u velikom dijelu jača ekipa na terenu od italijanskih prvaka.

Prvu današnju utkamicu 2. kola grupne faze Lige prvaka odigrali su Rubin Kazan i Inter iz Milana. Ruski predstavnik pokazao je zube, te skoro pobijedio favorizovane goste. Poslije 0:0 na Meazzi protiv Barcelone, Nerazzuri su se pošteno namučili u Kazanu da osvoje i drugi bod.

I već u 11. minuti poveli su igrači Rubina. Dominguez i Bukharov dobro su proigrali jedan drugog, a onda nekih 40 metara od gostujućeg Dominguez uzima loptu i prolazi lakoćom odbranu Intera, te prije Lucija uspijeva topovski loptu smjestiti pod prečku sa nekih 8 metara udaljenosti.

No, to nije bilo sve što su pokazali domaći, već u 20. minuti Cesar Navas glavom šalje loptu preko gola Cesara. Prethodno ga je dobro uposlio strijelac Dominguez. U sljedećoj akciji prijete gosti i to preko Samuel Eto'a koji iz kosa sa dva-tri metra pogađa ravno u golmana Rubina, a ovaj izbacuje u korner.

Poravnanje Intera stiže sredinom prvog dijela, tačnije u 27. minuti kada Maicon sa desne strane loptu plasira ravno na glavu Dejana Stankovića. Srpski reprezetnativac neometano šalje je u mrežu Ryzhikova za 1:1. Igralo se dobro i do kraja prvog dijela. Drugo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Rubina, iako su i gosti imali svoje šanse.

U 56. minuti gužva pred golom Rubina, Ryzhikovu lopta ispada iz ruku, potom dolazi do Balotellija a mladi Italijan šalje je visoko iznad gola. Odmah u narednom napadu sličan prizor, sada je kapiten Semak u jednoj izglednoj situaciji loptu poslao nebu pod oblake. Par minuta kasnije Dominguez pada u šesnaestercu Intera nakon duela sa Samuelom, no Terje Hauge pušta da se igra nastavi.

A onda se dogodio i ključni trenutak i ta premoć Rusa. Mario Balotelli nasrno je bez lopte na jednog protivničkog igrača i zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ljutito je Italijan napustio teren, a ljutnja se vidjela i na licu zabrinutog trenera Jose Mourinha. Ansaldi je oprobao svoj udarac u 68. minuti sa nekih 24 metra, no Cesar sa dosta muke loptu izbacuje u korner.

Puno sreće za Interovce deset minuta prije kraja kada je poslije kornera Rubina jedan igrač Intera odbio glavom loptu, potom je neko od domaćih vratio loptu na drugu stativu gdje se našao kapiten Senak i sa par metara iz mrtvog ugla pogađa stativu. Zaista, puno sreće za Italijane, tada je gol Rubina visio u zraku. U 85. minuti Noboa je iz veće udaljenosti ljevicom šutirao u suprotnu stranu, no i ovaj put nije bilo velike opasnosti za Rubinovog čuvara mreže. Uistinu veliki bod Rusa, iako mogu biti nezadovoljni što nisu došli i do pobjede. Sada ih čeka ogled sa Barcelonom, dok Inter dva puta igra sa kijevskim Dinamom.

U drugoj utakmici skupine F Barcelona na Nou Campu dočekuje Dinamo Kijev.

Skupina F:
1. Dinamo Kijev 3 (-1)
2. Inter 2
3. Barcelona 1 (-1)
4. Rubin 1

Rubin Kazan - FC Inter 1:1 /Dominguez 11'; Stanković 27'/
Stadion: Centralniy, Kazan.
Žuti kartoni: Gokdeniz Kardeniz (Rubin), Samuel, Balotelli, Maicon (Inter).
Crveni karton: Balotelli (Inter).
Sudija: Terje Hauge

RUBIN: Ryzhikov, Ansaldi, Cesar Navas, Semak, Salukvadze, Dominguez /od 85. Kasaev/, Bukharov, Ryazantsev, Noboa, Gokdeniz Karadeniz, Sharonov. Trener: Kurban Berdyev
FC INTER: Julio Cesar, Javier Zanetti, Stanković, Lucio, Eto'o, Maicon, Cambiasso /od 79. Vieira/, Samuel, Chivu, Mancini /od 64. Quaresma/, Balotelli. Trener: Jose Mourinho.



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti