Inverness golovima McKaya zadržao lidersku poziciju

Škotska Premier liga, 5. kolo

Inverness golovima McKaya zadržao lidersku poziciju

Trenutni lider škotskog Premiershipa, sastav Invernessa, nastavio je sa sjajnim partijama na početku ove sezone. Nakon što su prije dva kola „prosuli“ vodstvo od 2:0 na Celtic Parku, u ovoj su rundi, na svom stadionu, bez većih problema savladali Heartsa rezultatom 2:0.

Glavni „krivac“ za četvrtu ovosezonsku pobjedu Invernessa bio je reprezentativac Sjeverne Irske Billy McKay. Sjajni napadač već je u 10. minuti meča na asistenciju Dorana donio vodstvo svom timu od 1:0, da bi u 31. minuti to vodstvo udvostručio svojim drugim golom na ovome meču. Ovoga puta asistirao mu je Vincent. McKayu je ovo bio peti ovosezonski pogodak.

U nastavku nije bilo promjena rezultata, a vrijedi istaći da su gosti susret okončali sa deset igrača zbog crvenog kartona Hamilla.

Zanimljiv meč odigrali su St. Mirren i Partick, a nakon početnog vodstva domaćih, fudbaleri Patricka uspjeli su sa dva gola u posljednjih desetak minuta susreta napraviti totalni preokret i doći do pobjede od 2:1. 

Dva preostala susreta Aberdeen - St. Johnstone i Hibernian - Ross County završena sa najnepopularnih 0:0.

Inverness je današnjim trijumfom zadržao lidersku poziciju i tri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca Celtic, koji ima utakmicu manje.

Ranije danas svoj susret 5. kola odigrali su Dundee United i Celtic, a gosti su slavili sa minimalnih 1:0 u samome finišu susreta, golom Stokesa. Posljednji susret ovoga kola od 18:30 igraju Motherwell i Kilmarnock.

Škotska Premier liga, rezultati 5. kola:

Dundee United – Celtic 0:1 (Stokes 87)

Aberdeen - St. Johnstone 0:0

Hibernian - Ross County 0:0

Inverness – Hearts 2:0 (McKay 10, 31)

St. Mirren – Partick 1:2 (McLean 50 / Higginbotham 81, Forbes 85)

Motherwell - Kilmarnock (18:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.