Putnici za Katar sve brojniji: Kartu za Mundijal osigurala još jedna reprezentacija
FOTO: EPA

Minimalan trijumf bio dovoljan

Putnici za Katar sve brojniji: Kartu za Mundijal osigurala još jedna reprezentacija

Haris Zilić

Nastavljene su azijske kvalifikacije za Mundijal u Kataru ove godine.

Nakon sedmog kola dobili smo i još jednu selekciju koja putuje u Katar.

U grupi A reprezentacija Irana ima 19 bodova iz sedam mečeva, što je deset više od UAE-a tri kola prije kraja tako da su matematički osigurali vizu za Katar.

Iran je danas u sedmom kolu sa 1:0 savladao Irak golom Taremija iz 48. minute i slavlje je moglo početi.

Iz ove grupe blizu plasmana je u Južna Koreja koja ima 17 bodova i u narednom kolu protiv Sirije im treba bod da i matematički osiguraju put na Mundijal.

UAE je treći u grupi sa devet bodova, slijede Libanon sa pet, Irak sa četiri i Sirija sa dva boda. Trećeplasirana ekipa ide u baraž sa trećeplasiranom iz grupe B, gdje tri selekcije vode grčevitu borbu, a to su Saudijska Arabija, Japan i Australija.

Dvije prvoplasirane selekcije iz grupa idu direktno u Katar, a trećeplasirane igraju baraž, pobjednik azijskog baraža igrat će Interkontinentalni baraž i probati na taj način izboriti vizu za Mundijal 2022. godine.

Pored Irana plasman u Katar su još osigurale selekcije domaćina zatim Njemačke, Danske, Brazila, Belgije, Francuske, Hrvatske, Španije, Srbije, Švicarske, Engleske, Nizozemske i Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti