Irance čekaju velike premije u slučaju pobjede nad BiH
Foto: EPA

Irancima ogromne premije

Irance čekaju velike premije u slučaju pobjede nad BiH

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Irana odlučio je premirati svoje igrače za svaki osvojeni bod na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Svi igrači Irana nagrađeni su sa po 3.000 dolara za remi s reprezentacijom Nigerije (0:0), ali  mnogo veće premije Irance očekuju u slučaju dobrih rezultata protiv Argentine i Bosne i Hercegovine.

Tako će za eventualne pobjede nad Argentinom u drugom kolu, te našim Zmajevima u posljednjem trećem kolu, svaki reprezentativac Irana inkasirati po 10.000 dolara. Ako bi kojim slučajem osvojili po bod u ovim susretima Iranci bi bili bogatiji za po 6.000 dolara.

Irance će tako imati dobar razlog da se potrude za bodove preostalim susretima na Svjetskom prvenstvu, a s dobrim rezutlatima bi pored novca mogli ugledati i drugi krug Mundijala, što bi svakako bilo veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.