Irfan Fejzić u prvom inostranom trenerskom angažmanu: Gledam ovo kao nagradu od dragog Allaha!

Brzo se uklopio

Irfan Fejzić u prvom inostranom trenerskom angažmanu: Gledam ovo kao nagradu od dragog Allaha!

S. Mlaćo
Nekadašnji čuvar mreže Željezničara, Slobode, Olimpika, Rudara iz Kaknja, Sarajeva, azerbejdžanskog Mughana, Irfan Fejzić nedavno je napustio našu zemlju.

Fejzić je posljednji angažman imao kao trener u Omladinskom pogonu FK Željezničar, a ponudu koju je dobio iz Kuvajta, tačnije ekipe Al Jahra SC, nije mogao odbiti.

“Dobio sam ponudu da radim u Akademiji tog kluba. Ovo je moj prvi inozemni angažman kao trenera i smatram da sam dolaskom u Kuvajt napravio progresiju u svojoj trenerskoj karijeri. Kao igrač volio sam izazove, to je izgledalo ostalo u meni i kao treneru“, priča Fejzić za SportSport.ba.

Raduje se novim izazovima, a govorio je i posljednjem angažmanu u Omladinskom pogonu FK Željezničar.

“Naravno da sam sretan zbog izazova koji me očekuju. Ovo je posao u kojem nikad ne znaš gdje ćeš i kada otići. U suštini to biva onda kad najmanje očekuješ. Zahvalan sam dragom Bogu na ovom poklonu i prilici da napredujem kao trener. Moram iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim trenerima, dječacima, roditeljima koji vode klub u ovim teškim vremenima. Radio sam posao trenera golmana maksimalno posvećen sa Adnanom Gušom od kojeg sam mnogo naučio i koji mi je mnogo pomogao. Bilo je lijepo sve ove godine, kao igraču i kao treneru“.

Brzo se uklopio u novu sredinu. Raspitao se kako bi sebi olakšao svakodnevnicu.

Oglasi

“U Kuvajtu ima nekoliko trenera koje lično poznajem i preko njih sam dobio sve potrebne informacije.Tu su već dugi niz godina i rade odlične stvari, treneru kao što Bećirović, Bečar, Banjić, Džebo, Bubalo. U klubu gdje trenutno radim uspješno igra i naš Enes Sipović. On je također stigao ovog ljeta i brzo se uklopio u novoj sredini.  Već se pokazao kao veliko pojačanje i dao mi je dosta informacija u klubu jer je stigao mjesec dana prije mene“.

Irfan Fejzić novi golman FK Željezničar - SportSport.ba

Gotovo svi koji ga poznaju za njega imaju samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošao se mnogo toga u bh. nogometu, bogato iskustvo nosi, a jasno je da će sada imati priliku da se dokaže i mnogo napreduje.

“Mislim da sam do 2012. u kontituitetu bio u BiH, igrao na premijerligaškim terenima i kao što kažete mnogo toga prošao. Definitivno na ovo gledam kao čašćenje, nagradu od Milostivog i dragog Allaha. Zadovoljstvo i zahvalnost iskazujem Njemu“, dodao je Fejzić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi