Ivković je ponizio pojedine igrače: "Zbog tebe sam doživio najveću nepravdu u životu!"

Oglasio se bivši golman Plavih Irfan Fejzić

Ivković je ponizio pojedine igrače: "Zbog tebe sam doživio najveću nepravdu u životu!"

E. Škorić

Željezničar i Velež jučer su remizirali na Grbavici u meču 9. kola Premijer lige BiH.

Iako je bilo dobrih prilika, mreže su mirovale, a itekako mogu da žale domaći jer je Luka Juričić promašio penal u drugom dijelu. Ipak, sav fokus bio je na proslavi 100. rođendana Plavih, zbog čega je ova utakmica imala posebnu draž, a rezultat otišao u drugi plan.

Mnogi su htjeli biti dio ove priče, ali neki igrači mogu da žale što ipak nisu dobili priliku da osjete teren Grbavice u onakvom ambijentu. I ne svojom krivicom. Među njima i jedan od najtrofejnijih igrača Željezničara, Samir Bekrić, koji se zagrijavao dobar dio drugog poluvremena, bio spreman da uđe u igru, ali nije uspio - dok je čekao neki prekid sudija je već označio kraj utakmice.

I mladi Željini igrači poput Gasala, Durakovića ili Jahića nisu dobili šansu, čak ni da budu na klupi, pa su poslani na tribine iako je bilo na klupi prostora za još nekoliko igrača. Naravno, to na dušu ide treneru Tomislavu Ivkoviću, koji ipak ima drugačiji stav po pitanju nekih Željinih igrača.

Kako i zašto, objašnjavao je Ivković nakon meča na pres konferenciji.

“Na klupi su bili oni koji zasluže to tokom nedjelje. Zadnje tri prijateljske utakmice znate rezultate. Svi oni koji nisu na klupi i koji jesu učestvovali su u tome. Ne bježim od odgovornosti. Bekrić? Za njega vrijede sva pravila kao i za ostale. Željeli smo da Bekrić uđe u utakmici za sto godina kluba“.

Poniženje je kako sam kaže svojevremeno doživio i iskusni golman Irfan Fejzić (35), koji je prosto protjeran sa Grbavice. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zbog tebe sam doživio najveću nepravdu u životu! Riješio si mene na jedna hinjav i podmukao način! I ovo što radiš igračima je najblaže rečeno 'nekorektno'", poručio je Fejzić.

Fejzić je dolaskom Ivkovića na klupu Željezničara morao da ode i trenutno je bez kluba, a na Grbavici je branio i ranije, te je u sezoni 2017/18 osvojio Kup sa Željezničarom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Ko god se ne trudi i ne radi kako treba, ne bi ni trebao da predstavlja Zelju taman da mi je rodjeni brat... Podrska Ivkovicu...
35 7
Maximilian
E hajde Škoriću budi mangup pa napiši o tim koje prizivaš, prvenstveno Gasal, Duraković I Jahić, jedan pošteni a ne naručeni tekst. Analiziraj utakmice koje su igrali, njihov odnos i doprinos. Kretanje i sprovedu taktičkih zamisli. Takođe bi mogao napraviti usporednu analizu ovih uvrijeđeni ljigavaca od prošle godine i ekipe sada. Od doprinosa, odnosa do plata. Pravi si miš koji samo piše po nalogu.
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi