Irfan Peljto neće suditi sarajevski derbi?

UEFA delegirala najboljeg bh. sudiju

Irfan Peljto neće suditi sarajevski derbi?

A. Čaušević

I drugi ovosezonski okršaj Sarajeva i Željezničara prema svemu sudeći neće suditi najbolji bh. arbitar, Irfan Peljto. 

Sarajevo i Željezničar će se sastati u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase, a teško je vjerovati da će Peljto biti delegiran za taj susret.

Naime, UEFA je Peljtu zajedno s još trojicom bh. sudija odredila kao glavnog arbitra utakmice 5. kola Europa lige između St. Etienna i Genta.

Osim Peljte sudijsku pravdu na stadionu Geoffroy Guichard će dijeliti pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija je Admir Šehović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova sudijska postava je sudila već nekoliko evropskih mečeva ove takmičarske godine. S obzirom da ih UEFA konstanto delegira jasno je da svoj posao rade dobro te da sudijski komitet evropske federacije ozbiljno na njih računa.

Drugi ovosezonski sarajevski derbi igra se u subotu od 16 sati. Prvi, igran krajem augusta na stadionu Grbavica ubjedljivo je pripao Plavim koji su slavili s 5:2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Pocele su mutne radnje s golubarnika... jedina smo liga na svijetu gdje najbolji sudija lige ne sudi najvecu utakmicu... a zbog cega ? Zato sto sudi u Europi... kakav apsurd
10 4
Sako12
Kompleks ŽELJEZNIČAR šta da vam kažem, Mi vam krivi što čovjek sudi E.Ligu.. **** malo 5araj'vo
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi