Peljto na velikim iskušenjima u Turskoj, ali svoj posao je odradio bez greške!

Odlično suđenje bh. arbitra

Peljto na velikim iskušenjima u Turskoj, ali svoj posao je odradio bez greške!

Admin Čaušević

Irfan Peljto je odradio novu evropsku utakmicu. UEFA ga je zadužila da sudi meč 2. kola Europa lige između Sivasspora i Maccabija. Svoj posao je odradio bez greške.

Najbolji bh. arbitar je na ovom meču imao nekoliko iskušenja, a najvažniju odluku donio je sredinom drugog poluvremena kada je dosudio penal za goste.

Maccabi je meč dobio u svoju korist s 1:2. Svi golovi su postignuti u nastavku. Sivasspor je šoveo preko Kayodea u 55. minuti, a desetak minuta kasnije možda i ključni momenat meča.

Camara ruši jednog od gostujućih igrača u stopostotnoj šansi, Peljto opravdano pokazuje na bijelu tačku i isključuje domaćeg igrača, Biton je rutinski zabio za 1:1.

Izraleci su preokret kompletirali u 75. minuti kada je Peretz nekako uspio ugurati loptu u mrežu nakon što mu je odlično šut odbranio Samassa.

Peljti koji je osim crvenog pokazao i osam žutih kartona su asistirali Amer Macić i Davor Beljo. Četvrti sudija je bio Admir Šehović.

[streamable]https://streamable.com/vzmw8b[/streamable]

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom meču grupe I Villareal je u gostima savladao Qarabag s 1:3 te sada španski tim i Maccabi imaju po šest bodova. Domaći su vodili preko Kwabene, ali u posljednjih deset minuta primili tri gola. Pogađali su Pino te dva puta Alcacer.

U mečevima grupe G slavili su gosti. Leicester City je u gostima pobijedio AEK s 1:2, dok je identičan rezultat bio i na utakmici Zoryja - Braga. Za AEK Anel Šabandžović je u igru ušao u 86. minuti, dok je Nikola Vasilj branio cijeli meč za Zoryju.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
“Maccabi je meč dobio u svoju korist s 1:2.” A ne, dobio je u njihovu korist s 1:2
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi