Ironični Conte: Probaću sistem sa deset ili devet igrača
Foto: EPA

Conte ironičan nakon poraza

Ironični Conte: Probaću sistem sa deset ili devet igrača

M. Šljivak

Aktuelni prvak Engleske, londonski Chelsea, doživio je pravu blamažu na otvaranju nove sezone.

Burnley je s 3:2 slavio u prvom kolu na Stamford Bridgeu, a Plavci su ovaj meč okončali s devet igrača, jer su crvene kartone dobili Gary Cahill u 14. i Cesc Fabregas u 81. minuti meča.

Menadžer Chelseaja Antonio Conte smatra da je ključan za poraz njegovog tima bio crveni karton Cahilla i da je nemoguće bilo igrati s igračem manje gotovo kompletan meč.

Ironično je komentarisao kako će morati da mijenja sistem igre u narednom periodu.

"Ključni trenutak je bio crveni karton za Cahilla. Nije lako igrati gotovo kompletan meč s jednim, a zatim i dva igrača manje. Očigledno ćemo se morati adaptirati na novi sistem igre sa devet ili deset igrača", rekao je ironičnim tonom Conte.

Italijanski stručnjak  ipak nije želio mnogo govoriti o suđenju.

"Ne želim komentarisati suđenje. Mi smo se borili koliko smo mogli. Ponavljam, nakon crvenog kartona smo izgubili sve karte u igri i primili smo dva lagana gola. Nakon toga se teško bilo vratiti u meč. Nisam zabrinut zbog ovog poraza", dodao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu Chelsea će na teško gostovanje kod gradskog rivala Tottenhama.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi