Irska i Švedska remizirali u Parizu
Foto: EPA

Grupa E

Irska i Švedska remizirali u Parizu

Republika Irska i Švedska su u okviru prve utakmice grupe E remizirali odigravši 1:1.

U prvom poluvremenu utakmice u Parizu nije bilo prevelikih uzbuđenja. Selekcija Republike Irske bila je mnogo konkretniji rival, a prijetila je preko Hendricka, Clarka i Bradyja. Najbolju priliku Irska je imala u 33. minuti, kada je Jeff Hendrick sa preko dvadeset metara sjajno šutirao ali je pogodio samo prečku.

Prvi gol na utakmici viđen je u 48. minuti, kada je Wesley Hoolahan lijepo pogodio za zasluženo vodstvo Irske od 1:0. 

Nakon nekoliko poluprilika na obje strane, Švedska je došla do poravnanja. Igrao se 71. minut kada je Ibrahimović ubacio loptu u peterac, gdje je Clark nespretnom reakcijom matirao svog golmana i donio Šveđanima poravnanje.

Do kraja utakmice, obje selekcije imale su svoje šanse. Irska je još jednom zaprijetila preko agilnog Hendricka, čiji je udarac odbranio Isaksson, dok je najbolju priliku za Švedsku imao Ibrahimović koji je šutirao malo pokraj gola. Rezultat se nije mijenjao, pa su obje selekcije osvojile po bod, kojim zadovoljniji mogu biti Šveđani.

Drugi meč grupe E večeras igraju Belgija i Italija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi