Isaković: Bod bi za nas bio uspjeh, znam kako zaustaviti Krpića

Kapiten Mladosti uoči Željezničara

Isaković: Bod bi za nas bio uspjeh, znam kako zaustaviti Krpića

Dino Kurbegović, foto: T. Hebib

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja s dvije vezane pobjede u prvenstvu protiv Slobode na domaćem terenu, te GOŠK-a u Gabeli došli su na devetu poziciju u Premijer ligi. Kakanjci su se probudili sa sedam bodova iz posljednje tri utakmice, te se udaljili iz donjeg dijela tabele.

Jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate kluba u posljednje vrijeme je 32-godišnji kapiten Aladin Isaković. Igrač koji uspješno komanduje odbranom kluba iz Doboja kod Kaknja. Ovaj stoper za SportSport.ba govorio je o rezultatima Mladosti u posljednje vrijeme, gostovanju Željezničara, te duelima protiv sjajnog Sulejmana Krpića.

"Sutra nas očekuje teška utakmica, igramo protiv Željezničara, koji je lider na tabeli i samim time je favorit u sutrašnjoj utakmici. Nas su posljednje dvije pobjede dosta digle, te puni samopouzdanja očekujemo narednu utakmicu. Očekujem da stadion bude ispunjen do posljednjeg mjesta, ne sumnjam da će gostujući navijači doći u velikom broju, tako da se nadam jednom spektaklu. Svim igračima je uvijek motiv više igrati pred što većim brojem gledatelja. Željezničar je favorit, ali mi smo ih u prošlosti imali priliku poraziti upravo na našem terenu, iako se od prošle sezone izmijenilo dosta igrača", ističe Isaković.

Mladost se nakon početne krize u prvenstvu probudila, te sada sigurnim koracima ide ka sredini tabele.

"Pa u ljetnom prelaznom roku ekipu je napustilo dosta igrača, došli su novi, nije bilo mnogo vremena za uigravanje. Onda su nam došli neki pehovi, slaba realizacija, kao da se sve protiv nas urotilo u tih četiri-pet kola, a onda je polako sve dolazilo na svoje mjesto. Evo u posljednje tri utakmice smo osvojili sedam bodova i nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz bez poraza. Za nas protiv Željezničara sigurno da je i bod uspjeh, nadam se da nećemo razočarati naše navijače", nada se stoper kluba iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju ga očekuju dueli s ponajboljim napadačem u ligi Sulejmanom Krpićem, koji se nalazi u sjajnoj formi

"On je faktički sada prvi strijelac lige, jer Koljića više nema. Radi se zaista o sjajnom i snažnom napadaču i mogu kazati da sam već imao prilike igrati protiv njega. Iskreno, takav tip napadača mi odgovara, tako da se nadam da ću uz pomoć svojih saigrača zaustaviti Krpića u njegovoj velikoj seriji, te postizanju golova u posljednje vrijeme. Najbitniji je rezultat ekipe", kazao je za SportSport.ba Aladin Isaković, defanzivac bez kojeg se ne može zamisliti zadnja linija kluba iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi