Isaković: Dobro je što prvu utakmicu igramo na Pecari

Defanzivac Mladosti o utakmicama protiv Širokog

Isaković: Dobro je što prvu utakmicu igramo na Pecari

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja u okviru četvrtfinala Kupa BiH u dvije utakmice snage će odmjeriti s ekipom Širokog Brijega. Ždrijeb za klub iz Kaknja je mogao biti lakši, ali i teži, međutim izabranici Ibre Rahimića u prvoj polusezoni pokazali su nekoliko puta, da na koljena mogu baciti i najbolje klubove u Premijer ligi.

Mladost se u subotu vraća iz Antalije, gdje su odradili posljednju fazu priprema. O ždrijebu Kupa nešto više nam je kazao 30-godišnji defanzivac Aladin Isaković, koji nije previše zabrinut što je njegov klub za protivnika dobio jednu od najboljih ekipa u ligi.

"Zaista smo imali odlične uslove za pripreme u Antaliji, ekipa je u kontrolnim utakmicama pokazala da se može nositi i sa mnogo jačim ekipama iz znatno boljih liga nego što je naša. Najbitnije je da dosada nije bilo nekih težih povreda, te se nadam da će tako ostati i do početka sezone. Kostur ekipe je ostao na okupu, očekujem da u narednih 12 kola potvrdimo kvalitet i osiguramo opstanak u ligi, što je prije početka sezone rijetko ko očekivao", ističe Isaković.

Među osam najboljih ekipa u Kupu, Mladost je za protivnika dobila ekipu Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nema sumnje da je naš protivnik dobra ekipa, koja pretenduje na titulu prvaka u ovoj sezoni. Imaju dobrog trenera i ekipu, ali mislim da mi možemo da ih eliminišemo u dvije utakmice. Po meni je prednost za nas što prvu utakmicu igramo na Pecari, siguran sam da možemo do povoljnog rezultata, a onda u revanšu uz pomoć publike do još jednog velikog iznenađenja. Za Mladost sada svi znaju, mnogi nas respektuju nakon što smo pobijedili Željezničar, Sarajevo i Čelik, tako da je i to još jedan poduhvat koji smo napravili u ovoj sezoni", kazao je za SportSport.ba Aladin Isaković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi