Isaković: Nadam se da ću zaustaviti golgetersku seriju Harisa Dilavera
Isaković i Dilaver su ove sezone vodili velike duele u utakmicama Čelika i Mladosti, više uspjeha imao je Isaković, a vidjet ćemo hoće li tako biti i nakon utakmice u nedjelju na Bilinom polju

Kapiten Mladost pred duel na Bilinom polju

Isaković: Nadam se da ću zaustaviti golgetersku seriju Harisa Dilavera

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Jedan od najzanimljivijih susreta 24. kola Premijer lige BiH igrat će se na Bilinom polju, gdje će snage u komšijskom derbiju odmjeriti Čelik i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Zeničani su trenutno na šestoj poziciji s 31 bodom, dok je Mladost na osmom mjestu s 30 osvojenih bodova. Obje ekipe se nadaju da mogu sezonu završiti u vrhu tabele, a ko zna možda i izbore mjesto, koje vodi u Evropu.

Čelik i Mladost ove sezone su igrali već na Bilinom polju, a slavio je tim iz Doboja kod Kaknja s visokih 0:3, strijelac jednog od tri gola tada je bio Aladin Isaković, kapiten Mladosti i bivši igrač Zeničana.

Ovaj sjajni defanzivac u nedjelju će voditi veliku borbu s Harisom Dilaverom, sjajnim napadačem Čelika, koji je obilježio početak drugog dijela sezone s pet golova u četiri utakmice.

Isaković se kratko osvrnuo na lošu partiju i poraz od Radnika, te je najavio utakmicu na Bilinom polju.

"Ne mogu ništa posebno kazati o utakmici protiv Radnika, imali smo par šansi, onda se desi taj nesretni jedanaesterac, pa zatim i isključenje Horića. Nije nam ništa polazilo za rukom, to je bio jedan od onih loših dana kada vam ništa ne ide. Ta utakmica je iza nas i nadam se da ćemo u narednim mečevima nadoknaditi izgubljene bodove na domaćem terenu" ističe Isaković

U nedjelju je komšijski derbi na Bilinom polju protiv vašeg bivšeg kluba, koji igra odlično u proljetnom dijelu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što Čelik igra dobro i što se ne bori za opstanak, uvezali su nekoliko sjajnih utakmica i vjerujem da će u nedjelju stadion biti dobro ispunjen. Moram pohvaliti Harisa Dilavera koji igra u velikoj formi, nadam se da ćemo ga u subotu zaustaviti, kao i ostale igrače Čelika. Očekujem jednu dobru utakmicu, pa neka pobijedi bolji", kazao je Isaković.

Zanimljivo da je Aladin Isaković igrač Mladost s najviše nastupa u premijerligaškoj konkurenciji, dok je s druge strane Haris Dilaver, najbolji strijelac u historiji kluba iz Doboja kod Kaknja, ali sada i najbolji strijelac Čelika u ovoj sezoni.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Pičko jedna, nikada ti nećemo zaboraviti kad si bacio dres poslije izmjene i pokazao srednji prst publici. Pičko smrdljiva
1 5
Metropoljac
"Ne mogu ništa posebno kazati o utakmici protiv Radnika, imali smo par šansi, onda se desi taj nesretni jedanaesterac, pa zatim i isključenje Horića. Nije nam ništa polazilo za rukom, to je bio jedan od onih loših dana kada vam ništa ne ide. Ta utakmica je iza nas i nadam se da ćemo u narednim mečevima nadoknaditi izgubljene bodove na domaćem terenu" ističe Dilaver(????)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi