Isaković: Sve je u našim rukama u posljednja dva kola

Mladost na korak od Premijer lige

Isaković: Sve je u našim rukama u posljednja dva kola

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja jučer su na domaćem terenu u okviru derbija 28.kola Prve lige FBiH sa uvjerljivih 3:0 savladali ekipu Budućnosti iz Banovića jednog od konkurenata za ulazak u viši rang.

Dva kola prije kraja prvenstva ekipa iz Kaknja ima dva boda više od Goška, te tri od Budućnosti, tako da imaju veliku šansu da ostvare historijski plasman u Premijer ligu.

Trenutno ponajbolji igrač Mladosti je 30-godišnji univerzalac iz Zenice, koji je u zimskom prelaznom roku pojačao ekipu Nijaza Kape. Riječ je o Aladinu Isakoviću bivšem igraču Žepča, Čelika, Travnika i Viteza, koji je uvjeren da ekipa neće propustiti veliku šansu da ostvari plasman u viši rang. Jučer je Isaković u 19. minuti pogodio za vodstvo Mladosti, a poslije su Rizvanović i Gačan zapečatili sudbinu ekipe iz Banovića.

"Izuzetno važna pobjeda protiv Budućnosti, koje smo faktički izbacili iz utrke za prvaka. Jedini pravi konkurent za nas je još Gošk iz Gabele, koji nam u posljednjem kolu dolazi u Kakanj, tako da će odluka o prvaku vjerovatno biti riješena u zadnjem kolu. Skoro čitavo prvenstvo smo na prvom mjestu i sada držimo sve u našim rukama. Moram istaći da je ove sezone liga dosta ujednačena, sigurno četiri-pet ekipa ima odlične sastave, koji možda i zbog manjka sreće nisu ostali u utrci za prvaka", kaže visoki napadač Mladosti.

Naredno kolo za Mladost slijedi teško gostovanje u Čapljini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas teška utakmica protiv Čapljine, koja je domaćinska ekipa i odlično igra na svome terenu, u svojim redovima imaju jednog od najboljih strijelaca lige i biće nam izuzetno teško igrati protiv sigurno motivisanog domaćina. Mi ćemo pokušati osvojiti tri boda, tako da bi nam u zadnjem kolu protiv Goška odgovarao i remi da bi ostali na prvom mjestu. Uz vjerujem opet podršku naših navijača, očekujem pobjedu nad Čapljinom i spektakl u zadnjem kolu protiv Goška, kada ćemo nadam se podignuti pehar namijenjen prvaku Prve lige FBiH", kazao je za SportSport.ba Aladin Isaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.