Isaković: Teško je biti pametan, ako se liga treba završiti onda je posljednji prijedlog najbolji

Kapiten Mladosti DK iznio svoje mišljenje

Isaković: Teško je biti pametan, ako se liga treba završiti onda je posljednji prijedlog najbolji

A. Čaušević

Premijer liga BiH je zbog pandemije koronavirusa stopirana. U opticaju su četiri prijedlog za nastavak bh. prvenstva i završetak Kup takmičenja. 

Prva ideja je da se takmičenje nastavi 19. aprila, zatim 3. maja, pa 17. maja, dok je krajnji datum za nastavak sezone 24. maj jer se prvenstvo treba završiti do 30. juna.

Kapiten Mladosti DK, Aladin Isaković, smatra da je u ovom trenutku najbitnije zdravlje, a ako se već treba prvenstvo privesti kraju da je najbolji četvrti prijedlog kada bi se igralo u ritmu subota-srijeda-subota.

"Meni je zdravlje na prvom mjestu, teško je biti pametan. Posljednji prijedlog da se igra srijeda-subota se čini najboljim ako se već prvenstvo mora privesti kraju", kazao je Isaković za SportSport.ba.

Iskusni defanzivac koji ima preko 200 nastupa u Premijer ligi kaže da mu je potpuno neobično bez fudbala i treninga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od pete godine sam u fudbalu, prvi put sam bez treninga i fudbala. Nije to to. Neobično je. Pri zalasku sam karijere bojim se šta i kako dalje kada vidim kako mi je sada bez fudbala", rekao je 34-godišnjak.

Isaković je dodao kako se čuje i sa igračima iz ostalih klubova te da svi više razmišljaju o koronavirusu nego u fudbalu uz zajednički zaključak da je zdravlje na prvom mjestu u ovom trenutku.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Kakav nastavak prvenstva ljudi moji? Kada? Pa ova epidemija će trajati najmanje dvije godine ! Sledeći mjesec kao i maj su period kada će pandemija na našim prostorima dobiti široke razmjere. Prvenstvo za ovu godinu je završeno ! Veliko je pitanje hoćemo li i do kraja ove godine uopšte više gledati fudbalske utakmice na ovim prostorima!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi