Utučena zvijezda ostaje bez Eura: "Ne mogu da hodam"
Na meču protiv Las Palmasa zadobio povredu, ali čekaju se zvanične potvrde o ozbiljnosti povrede

Povrijedio se u četvrtak

Utučena zvijezda ostaje bez Eura: "Ne mogu da hodam"

Edmir Škorić

Manje od mjesec dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, ali u posljednje vrijeme sve više fudbalera otpada zbog povreda i mora da se odrekne nastupa na ovom značajnom sportskom događaju.

Svi s nestrpljenjem čekaju 14. juni i početak fudbalskog turnira u Njemačkoj, ali pojedinci nisu imali dovoljno sreće i neće biti tamo. Posljednji u nizu "nesretnika" je iskusni Isco, koji je doživio povredu jučer na meču Las Palmasa i Betisa.

On se povrijedio nedugo nakon što su neki mediji objavili da je zajedno s Nachoom na konačnom spisku španskog selektora Luisa de la Funentea.

Isco nije bio u španskoj selekciji od juna 2019., u utakmici protiv Švedske. Ni Nacho nije odavno igrao, ali nekadašnji saigrači iz Reala navodno su bili planirani za Euro, no Isco očito otpada nakon jučerašnje povrede.

"Isco je dobio jak udarac koji mu je zgrčio listove i spriječio ga da hoda. Također ćemo vidjeti kako će se razvijati. Provest ćemo testove kako bismo utvrdili koliko je to ozbiljno", rekao je trener Betisa Manuel Pellegrini.

Oglasi

Za bivšeg igrača Reala predstavljanje Španije na tako velikom turniru je posebna stvar, ali je sada pitanje hoće li moći da otputuje u Njemačku, pa nije isključeno da će selektor morati da posegne za novim igračem, mada spisak sa fudbalerima Španije koji idu na EP još nije niti objavljen.

32-godišnji Isco ima pet trofeja Lige prvaka u veoma uspješnoj eri u Madridu, ali je u ljeto 2022. godine prešao u Sevillu, a krajem iste godine kao slobodan igrač potpisao je za Betis.

Ove sezone pruža zaista dobre partije i ima devet golova uz sedam asistencija na 36 mečeva u svim takmičenjima. Za Španiju je odigrao 38 mečeva i dao 12 golova.

S druge strane, Nacho Fernandez i daje nije siguran da li će se naći na spisku. Iako prvak Španije sa Realom i jedan od standardnih igrača kraljevskog kluba, njegov status u reprezentaciji nije dobar.

"Tužan sam što se Nacho mora dodatno potruditi da ode na Euro. Mora li Nacho doista toliko dobro raditi da bi mogao igrati za Španiju? Ima i drugih kojim se vjerovatno isto dešava, ali on je to odavno zaslužio", kazao je njegov otac.

On je za Španiju uspio skupiti svega 24 nastupa, a primjera radi nikad nije zaigrao na Evropskom prvenstvu. Ima dvije utakmice na Svjetskom prvenstvo i to u Rusiji 2018. godine.

Španci na Euru igraju u veoma teškoj grupi sa Hrvatskom, Italijom i Albanijom, a prvi meč će igrati u Berlinu 15. juna protiv Hrvastke. Taj duel igra se od 18 sati po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi