Ronald Koeman je čovjek koji živi od kontroverzi: Hit napadača nije uvrstio ni na širi spisak za EP!
Zirkzee za Koemana nije dovoljno dobar (Foto: EPA)

Nevjerovatna odluka

Ronald Koeman je čovjek koji živi od kontroverzi: Hit napadača nije uvrstio ni na širi spisak za EP!

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Nizozemske Ronald Koeman objavio je preliminarni popis igrača za Evropsko prvenstvo, a među 30 igrača mjesta nije bilo za čovjeka koji je apsolutni hit u Italiji ove sezone Joshue Zirkzeea.

Ronald Koeman poznat je kao čovjek koji iz čista mira prekriži određenog igrača bez ikakvog razloga. Jedan od primjera je Miralem Pjanić kojem nije dao nikakve šanse u Barceloni, a tu su i brojna svjedočenja drugih igrača o ponašanju prema njima.

Novi fudbaler kojeg Koeman ne želi gledati u svom timu je fenomenalni napadač Bologne Joshua Zirkzee. Iako igra čudesno u Seriji A za njega nije bilo mjesta ni na širem spisku od 30 igrača.

Popis igrača na koje računa nizozemski selektor izgleda ovako:

22-godišnjak iza sebe ima zaista fenomenalnu sezonu u dresu Bologne. Njegov tim će igrati Ligu prvaka, a on je u 37 utakmica ostvario učinak od 12 golova i sedam asistencija.

Oglasi

Odlične igre u hit ekipi Serie A nisu bile dovoljne Koemanu. On smatra da Zirkzee nije među 30 najboljih igrača Nizozemske i ovaj napadač neće ići na Euro.

Ipak, ako ima šta dobro u svemu za ovog fudbaler je činjenica da će se moći posvetiti potencijalnom transferu koji se očekuje. Zirkzeea žele brojni velikani među kojima su AC Milan i Juventus, ali i neki timovi iz Engleske.

Iznenađenje je i to što na spisku igrača nema ni veznjaka Feynoorda Matsa Wieffera.

Raspored Nizozemske na Euru

Reprezentacija Nizozemske ima poprilično jaku grupu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i morat će se dobro potruditi da prođu u drugi krug.

Oglasi

Prvenstvo Oranje otvaraju 16. juna od 15 sati protiv Poljske. Ovaj duel se igra na Volkspark stadionu u Hamburgu.

Pet dana kasnije Lale će igrati i veliki derbi s prvim favoritom turnira Francuskom. Ovaj meč je na rasporedu od 21 sat i igra se u Leipzigu.

Grupnu fazu takmičenja Nizozemska završava 25. juna duelom protiv Austrije koji se od 18 sati igra u Berlinu.

Treba svakako istaći da su Nizozemci protivnici reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija, a u grupi su još Njemačka i Mađarska.

Dueli protiv naše selekcije na rasporedu su 7. septembra i 19. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije