Isić nakon razlaza sa Čelikom otišao daleko od BiH

Defanzivac našao novi klub

Isić nakon razlaza sa Čelikom otišao daleko od BiH

Doskorašnji defanzivac Čelika Tarik Isić proveo je zimski prijelazni rok u neizvjesnosti oko svoje budućnosti.

Isić je zajedno s još nekoliko fudbalera tužio zenički tim zbog dugovanja i tek krajem januara dobio je odriješene ruke da potraži novi klub, a svoju karijeru će sada nastaviti u dalekoj Maleziji.

Neko vrijeme je Isić boravio na probi u tamošnjem prvoligašu Peraku, a ono što je pokazao kroz treninge i pripremne utakmice u potpunosti je zadovoljilo stručni štab ovog kluba.

"Sretan sam što svoju karijeru nastavljam u Maleziji. Ovo je za mene jedan novi izazov i trudit ću se da igrama na terenu opravdam povjerenje", kazao je Isić koji zahvalu duguje i svom agentu Redžadu Dikonji koji je realizovao ovaj transfer.

Između dvije strane dogovorena je jednogodišnja saradnja, s opcijom produženja, a olakotna okolnost Isiću će biti to što je na čelu Peraka trener po imenu Mehmet Duraković. Radi se o stručnjaku koji je gotovo cijeli svoj život proveo u Australiji, a porijeklom je iz Crne Gore, gdje je i rođen.

Mali broj fudbalera iz BiH je inače imao priliku igrati u Maleziji. U Sarawaku je veliki trag ostavio Muamer Salibašić, koji je jedan dio karijere proveo u Željezničar, a sa Grbavice je u Maleziju devedesetih godina otišao i Alen Bajkuša. On je nosio dres Penanga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi