Isključen Henry: Skandalozna odluka sudije

Prvi crveni karton u karijeri

Isključen Henry: Skandalozna odluka sudije

Thierry Henry, legendarni napadač Arsenala, u sinoćnjoj utakmici Portlanda i New Yorka dobio je prvi crveni karton u karijeri i to nakon skandalozne odluke glavnog sudije.

Utakmica između Portlanda i NewYorka završila je bez pobjednika (3:3), a jedan gol za Red Bullse postigao je i Henry.

No, to je najmanje bitno. Legendarni napadač Arsenala dobio je nezasluženo prvi crveni karton u karijeri zbog kojeg će propustiti naredne tri utakmice.

Henry je u posljednjim minutama susreta ušao u sukob sa Adamom Moffatom kojeg je u jednom trenutku prijateljski potapkao po glavi nakon čega ga je igrač Portlanda odguruo.

Na savjet linijskog sudije, Ricardo Salazar glavni sudija susreta dodijelio je Henryju crveni karton, a da bi stvar bila gora Moffat je također dobio karton, ali onaj žute boje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti