Isključenjem na San Mamesu Ramos postao apsolutni rekorder La Lige
19. prvenstveno isključenje za kapitena Real Madrida

Negativan rekord kapitena Real Madrida

Isključenjem na San Mamesu Ramos postao apsolutni rekorder La Lige

Real Madrid nije iskoristio kiks Barce protiv Celte (2:2) kako bi smanjio bodovni zaostatak za najljućim rivalom. Naime, nakon utakmica 14. kola La Lige razlika između Barce i Reala je ostala ista jer su Madriđani na San Mamesu odigrali remi bez golova protiv Atheltic Bilbaoa.

Kraljevi su protiv Athletica imali blagu terensku incijativu, ali su ostali bez punog plijena, a u samom finišu susreta i bez Sergia Ramosa koji je isključen.

Naime, sudac Lahoz je kapitenu Reala u 86. minuti pokazao drugi žuti, a samim time i crveni karton.

Ono što je zanimljivo jeste da je Ramos nakon crvenog kartona protiv Baskijaca postao apsolutni rekorder španske La Lige po broju isključenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iskusni štoper je, naime, uspio prikupiti 19 crvenih kartona u svojoj dosadašnjoj karijeri, kada je La Liga u pitanju, a zanimljivo je i da on zarađuje isključenje svakih 19.7 utakmica u elitnom rangu španskog fudbala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije