Iskusni Advocaat na novom zadatku
Foto: EPA

Bivši selektor Holandije

Iskusni Advocaat na novom zadatku

Bivši selektor holandske nogometne reprezentacije Dick Advocaat pronašao je novi angažman.

Posljednji angažman iskusni Advocaat je imao u Sparti iz Rotterdama s kojom se razišao početkom ljeta, a za novim angažmanom nije dugo trajao, pošto je imenovan za novog trenera Utrechta.

Da je sve dogovoreno saopštio je i Utrecht na zvaničnoj stranici. Ovaj klub sezonu nije najbolje otvorio, u uvodna četiri kola je ostvario jednu pobjedu, što je bio jasan signal da se upali crvena lampica, pa je u pomoć pozvan Advocaat.

Advocaatu će u Utrechtu pomagati srbijanski stručnjak Željko Petrović s kojim je sarađivao i u vremenu dok je vodio reprezentaciju Srbije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Advocaat je, između ostalog, vodio Fenerbahče, PSV, Sunderland, Zenit, kao i reprezentacije Holandije, Rusije, Srbije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi