Iskusni italijanski napadač na probi u Kanadi
Foto: EPA

Alberto Gilardino traži angažman u MLS-u

Iskusni italijanski napadač na probi u Kanadi

Iskusni italijanski napadač Alberto Gilardino je postao slobodan igrač nakon što je napustio redove Pescare, a sada pristižu vijesti da je odlučio pronaći novi angažman.

Naime, 35-godišnji bivši napadač Milana i Fiorentine se trenutno nalazi u Kanadi gdje trenira s MLS ekipom Montreal Impact. On će u narednih sedam dana pokušati "zaraditi" ugovor s ovim klubom.

"Montreal Impact obavještava da je će italijanski napadač Alberto Gilardino od utorka trenirati s ekipom u trening centru Nutrilait", zvanično su se oglasili iz kanadskog kluba.

Alberto Gilardino je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Piacenzu, Veronu, Parmu, Milan, Fiorentinu, Genou, Bolognu, kineski Guangzhou, Palermo, Empoli i Pescaru. U dresu reprezentacije Italije je odigrao 57 utakmice, te je uspio postići 19 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi